Arganovo olje polne moči 100% hladno stiskano in serum z niacinom

Arganovo olje polne moči 100% hladno stiskano in serum z niacinom

Arganovo olje polne moči se pridobiva iz semen plodov arganovega drevesa (Argania spinosa), ki raste na jugozahodu Maroka. Obiranje plodov in pridobivanje olja je zelo težavno. Sadje obirajo ročno, brez uporabe strojev, olje pa ročno hladno stiskajo na tradicionalen način.

Za proizvodnjo 1 litra čistega olja je potrebnih do 30 kg plodov. Stiskanje traja približno 10 ur. Zahtevnost proizvodnega postopka se odraža v ceni arganovega olja, ki je nekajkrat dražje od najbolj kakovostnega deviškega oljčnega olja.

Arganovo olje polne moči

Arganovo olje polne moči je pravi nektar, ki vsebuje številne bioaktivne sestavine:

Naravni vitamin E – alfa-tokoferol – vitamin, topen v maščobi. Je močan antioksidant, ki ščiti pred delovanjem prostih radikalov, pomaga vzdrževati optimalno raven esencialnih maščobnih kislin in vitamina A v koži. V povrhnjici tvori pregrado proti izhlapevanju vlage iz kože, preprečuje staranje celic zaradi oksidacije, spodbuja prehranjevanje celic in krepi žilne stene. Znatno zmanjša videz vnetij in brazgotin. Arganovo olje vsebuje 2-3-krat več naravnega vitamina E kot kateri koli drug naravni vir.

Nenasičene maščobne kisline – ljudje jih dobimo le s hrano ali s kožo. So gradniki, ki so potrebni za dobro delovanje celičnih membran, so pomembni za ohranjanje zdrave kože ter preprečujejo izgubo vlage in prezgodnje staranje. Arganovo olje vsebuje do 80 % esencialnih maščobnih kislin, predvsem omega 3 in omega 6, naravne karotenoide – rastlinske pigmente, topne v maščobah, ki ščitijo oči in kožo pred UV-žarki in prostimi radikali. Krepijo imunski sistem, pomagajo ohranjati zdravo kožo in zavirajo rast rakavih celic.

Izjemni učinki:

Spodbuja naravne celične funkcije in znotrajcelično oksigenacijo, je močan antioksidant, nevtralizira proste radikale in ščiti občutljivo tkivo pred zunanjimi vplivi,
deluje neposredno na tvorbo kolagena in elastina – preprečevanje strij med nosečnostjo in hujšanjem.
Je naravno sredstvo proti staranju – kožo obnavlja, neguje, gladi in vlaži, vrača ji vitalnost in krepi njeno zaščitno funkcijo, izboljšuje njeno teksturo, obnavlja enakomeren ton in na splošno posvetli kožo, zmanjšuje gube, brazgotine in sledove aken ter uravnava nastajanje sebuma.
Ima antiseptične učinke – primeren je tudi za kožo, nagnjeno k aknam, zmanjšuje pojave luskavice in ekcemov, neguje in krepi krhke in lomljive nohte, obnavlja poškodovano strukturo las, vrača sijaj.

Niacin

Niacin in niacinamid sta obliki vitamina B3. Vitamin B3 je v številnih živilih, med drugim v kvasu, mesu, ribah, mleku, jajcih, zelenjavi, fižolu in žitnih zrnih. Niacin in niacinamid se nahajata tudi v številnih vitaminskih dodatkih s kompleksom B in drugimi vitamini B.

Niacin se uporablja za zniževanje ravni holesterola. Skupaj z drugimi dodatki se uporablja tudi za zdravljenje težav s krvnim obtokom, migrene in glavobola, vrtoglavice ter za zmanjšanje simptomov diareje, povezane s kolero. Niacin se uporablja tudi za preprečevanje pozitivne slike urina pri ljudeh, ki jemljejo prepovedane droge.
Niacinamid se uporablja za zdravljenje sladkorne bolezni in za zdravljenje kožne bolezni, imenovane bulozni pemfigoid in granuloma annulare.

Niacin ali niacinamid se uporablja za preprečevanje pomanjkanja vitamina B3 in z njim povezanih bolezni, kot je pelagra. Vse te oblike vitamina B3 se uporabljajo pri zdravljenju shizofrenije, halucinacij, ki jih povzročajo zdravila, Alzheimerjeve bolezni in izgube mišljenja zaradi starosti, kroničnega možganskega sindroma, depresije, slabosti pri gibanju, odvisnosti od alkohola in kopičenja tekočin (edemov).

Nekateri ljudje uporabljajo niacin ali niacinamid pri aknah, gobavosti, pomanjkanju pozornosti, hiperaktivnosti (ADHD), izgubi spomina, artritisu, preprečevanju glavobolov zaradi predmenstrualnega sindroma, izboljšanju prebave, zaščiti pred toksini in onesnaževalci, zmanjševanju znakov staranja, zniževanju krvnega tlaka, izboljšanju cirkulacije, sproščanju, izboljšanju orgazma in preprečevanju sive mrene.

Pri zdravljenju kožne bolezni, imenovane vnetne akne, se na kožo nanese niacinamid.
Niacinamid lahko v telesu nastane iz niacina. Niacin se pretvori v niacinamid, ko ga zaužijemo v večjih količinah, kot jih telo potrebuje. Niacin in niacinamid sta lahko topna v vodi in se dobro absorbirata, če ju zaužijete skozi usta.