Različni polnilci za telefon

Dandanes so uporabniki elektronskih naprav vedno bolj obkroženi z mobilnimi telefoni. Prenosni telefoni se potrebujejo na vsakem koraku in so postali del človeškega vsakdana, za to si dandanes nobeden ne more predstavljati, da bi mu zmanjkalo baterije na svojem mobilniku že sredi dneva.

Take in podobne težave se danes lahko rešijo zelo enostavno, saj je na razpolago ogromno vrst različnih polnilcev za telefone s katerimi se lahko hitro in enostavno napolni mobilnik. Vendar pa vse ni tako enostavno, saj mora bodoči kupec novega polnilnika vedeti eno ključno informacijo. Kateri način polnjenja podpira mobilni telefon.

V nadaljevanju bosta opisana dva najbolj popularna načina hitrega polnjenja in na podlagi te informacije, si bo lahko vsak nov uporabnik hitrega polnilca lahko enostavno odločil, kateri polnilci za telefon so najbolj primerni.

Najbolj znana načina hitrega polnjenja sta Quick Charge in Power Delivery. V osnovi se ne razlikujeta veliko, saj se oba trudita čim hitreje napolniti mobilni telefon. Razlikujeta se v tem, da Quick charge v osnovi polni mobilnike hitro, tako da zvišuje električni tok in je med drugim tudi omogočen le v napravah, ki podpirajo quick charge. Za razliko prvemu je Power delivery način polnjenja bolj splošno dostopen vsem novejšim mobilnim telefonom in za hitro polnjenje prenosnih telefonov povečuje električno moč.

Za Quick Charge se vedno potrebuje polnilni kabel, ki ima na eni strani standardni USB-A vhod, na drugi pa tistega, ki ustreza v mobilni telefon bodočega uporabnika. Za Power delivery polnjenje telefona vedno potrebujemo kabel, ki ima na eno strani standardni USB-C vhod, na drugi pa tiste, ki ustreza v prenosni telefon.

Kot je razvidno iz napisanega, je hitro polnjenje precej kompleksna tema, ki bi jo bilo dobro še malce bolj podrobno pogledati, vendar pa so informacije zapisane tukaj dovolj, da se lahko vsak bodoči uporabnik hitrega polnilca lahko veliko lažje odloči za katerega se bo odločil.