Brezplačni in koristni nasveti za RES učinkovit spletni nastop

Če smo vam že v članku z naslovom Kako preko interneta prodajati naravno kozmetiko, svetovali z nasveti za izboljšanje vašega spletnega nastopa in prodaje, na konkretnem primeru prodaje npr. naravne kozmetike, si lahko vsi, ki vas zanima učinkovit spletni nastop, v tem članku preberete še nekaj dodatnih nasvetov, ki bodo vašo učinkovitost na spletu, samo še izboljšali.

učinkovit spletni nastopO učinkoviti spletni strani lahko danes na internetu najdete že nešteto zapisov in nasvetov, praktično na vsaki spletni strani, ki se ukvarja z optimizacijo spletnih strani, izboljšanjem konverzije spletne strani, spletnim oglaševanjem, vsebinskim marketingom in pač vsepovsod, kjer ponujajo internetne storitve.

A težko je včasih med vsemi temi zapisi oceniti kateri so dejansko uporabni in kateri ne – zato priporočamo, da si “na hitro” preberete še naše nasvete za res učinkovit spletni nastop.

Učinkovitost spletne strani večina meri skozi izboljšanje prodaje. Ali npr. povečanje prometa obiskovalcev na spletno stran.

Kar pa je narobe.

Slednje namreč z učinkovitostjo internetne strani, nima nič oz. je samo polovica zgodbe o učinkovitosti strani.

Učinkovita spletna stran je namreč tista, ki iz danega prometa (obstoječega stanja) iztisne največ. In ne tista, ki povečuje promet ali povpraševanja.

Pokažimo s praktičnimi vprašanji:

  • ali si želite preko vaše internetne strani pridobivati vedno več povpraševalcev (ne glede na to kaj jih zanima in kako zelo so zagreti za nakupe)? Ne.
  • ali vam je pomembno, da ima vaša spletna stran vedno več obiskovalcev, ne glede na to, ali veste kaj jih na vašo internetno stran sploh priteguje? Najbrž ne.
  • ali želite npr. iz oglaševalskega budžeta 300€ na mesec pridobiti 100 povpraševanj, od katerih ne znate izmeriti realizacije prodaje, ali 10 povpraševanj, ki bodo sigurno kupci? Drugo, kajne?

Kako izvesti učinkovit spletni nastop s preprosto in kmečko logiko?

Učinkovit spletni nastop je tisti, ki za natančno določen budžet, zna izmeriti (predvideti) koliko izplena si lahko od tega obeta?

Zato ni učinkovita spletna stran samo tista, ki zna pritegovati promet ali povečevati število pridobljenih leadov na spletno stran, ampak tudi tista, ki zna pridobivati kakovosten (vroč) promet na spletno stran.

Kako pridobivamo vroč promet na spletno stran?

Z maksimalno natančnim in ciljanim oglaševanjem.

Npr. če prodajamo preko naše internetne strani radiatorje – bo zagotovo bolj vroč promet na spletno stran naslednji:

  • promet, ki obiskuje našo spletno stran po poletnih počitnicah (kakovost prometa je torej odvisna tudi od sezone in časa, v katerem pridobivamo promet na našo spletno stran). Slednje pa se odraža v taktiki našega spletnega nastopa in oglaševanja. Če izberemo SEO kot metodo pridobivanja prometa na našo spletno stran, moramo torej seo kampanje začeti izvajati najmanj pol leta prej, preden se spletni obiskovalci ogrevajo “na pravo temperaturo”. Če bomo promet lovili s PPC kampanjami, bomo le te vklopili v času sezone.
  • promet, ki jih zanima cena, lokacija ponudnika, primerjava med ponudniki, kot tisti, ki šele poizvedujejo o možnih rešitvah. Slednje pomeni, da bomo na Googlu npr. zakupili ključne besede nakupnega značaja (npr. montaža radiatorjev v Metliki, kot npr. besedo radiatorji).
  • kateremu znamo vnaprej predvideti značilne lastnosti (npr. za radiatorje in ogrevalno tehniko se bolj zanima moška populacija, kar je dobro vedeti npr. pri oglaševanju čez Facebook,….)

 

učinkovite spletne strani

Top članek (v slovenščini) za izdelavo učinkovitih spletnih strani. Klik na sliko….ali tukaj