Naravna organska kozmetika – ali je naravno vs. organsko enako?

Pojem naravna organska kozmetika, večina ljudi enači. A naravno in organsko, ni eno in sito.

Medtem, ko nekatere blagovne znamke, vsebujejo ekološko certificirane sestavine in so razvrščene v “ekološke”, druge uporabljajo visoko kakovostne, naravne sestavine, ki pa ekološko niso potrjene.

naravna organska kozmetika

Naravna organska kozmetika s certifikatom

Naravna kozmetika s certifikatom, tvori sestavine, pridobljene neposredno iz rastlin in mineralov. Le te morajo imeti minimalno ali so predelane.

Vendar pa tisti, ki izbirate naravno kozmetike, vseeno morate previdni, saj kozmetično podjetje lahko uporablja le eno naravno sestavino v izdelku in to sestavino celo reklamira kot blagovno znamko, ki je naravna. NIzraz ne sintetično se tudi lahko nanaša na naravno, saj gre za snov, pridobljeno iz mineralnega, rastlinskega ali živalskega proizvoda (kot medo ali čebelji vosek), a se pri teh snoveh ne opravi sintetični proces.

Ekološka in organska kozmetika

Se nanaša na sestavine, pridobljene iz gensko spremenjenih rastlin, pridelanih na ekološki način, glede na okolje, brez uporabe umetnih pesticidov, gnojil ali katerih koli drugih strupenih sintetičnih snovi.

Tako kot pri naravnih proizvodih, se lahko izraz organska kozmetika ali ekološka kozmetika uporablja za proizvod,e tudi, če vsebujejo organske sestavine, le 1 odstotek.

Izdelek ne more biti ekološko potrjen sicer v svoji popolni obliki, ampak sestavine v njej pa so lahko.

Sintetična kozmetika in naravna mila

Nanaša se na sestavine v svojih, mainstream kozmetičnih izdelkih v povprečju, ki so narejeni iz kemičnih snovi ali sestavin, ki, kljub sestavi in procesu izdelave, izvirajo iz rastlinskih virov, živalskih virov ali mineralnih. Te sestavine so v procesu izdelave bile kemijsko spremenjene.

Veganska kozmetika

Izdelki so na rastlinski osnovi in ne vsebujejo živalskih snovi ali sestavin, pridobljenih iz živali ali mlečnih izdelkov.

Slovenska domača in ekološka kozmetika

Izdelki, ki niso testirani na živalih, niti sestavine ne vsebujejo živalskih delov.

********

Če tudi vas zanima naravna kozmetika, ter vsi nasveti v zvezi z njenim pridobivanjem, če radi raziskujete o naravni kozmetiki in ličilih na sploh, bomo z veseljem sprejeli vaše zanimanje za morebitno sodelovanje z nami.